Web Analytics Made Easy - Statcounter

Symantec ו-Veritas מתמזגות!

זהו, הכוונות הפכו להסכם.

סימנטק, שהיא ה"מיקרוסופט" של עולם אבטחת המידע הגיע להסכם מיזוג עם וריטס, הנחשבת אחת החברות הגדולות בתחום ניהול האחסון והגיבוי.

החברה החדשה תפעל תחת השם "סימנטק".

 

(תוספת לרשימה מתאריך 26/12/2004)

טוב, קצת יותר פירוט לגבי העסקה ומה לדעתי משמעותה.
 
העסקה עצמה
העסקה צפויה להיסגר סופית ברבע השני של שנת 2005, בתלות באישורם של בעלי המניות והרשויות השונות.
שווי העסקה, על פי ערך השוק של המניות בעת ההודעה על המיזוג, הוא 13.5 מיליארד דולר – אך לערך זה אין משמעות מיידית, מאחר וזו עסקת חילופי מניות במלואה, שלא מוחלף בה מזומן וכולם נשארים בעלי מניות בחברה המאוחדת.

המיזוג נחשב למיזוג חברות התוכנה הגדול בהיסטוריה.
"נוצרה" חברת התוכנה הרביעית בגודלה בעולם, עם 13,000 עובדים ב-40 מדינות.
נתונים מאוחדים משנים-עשר החודשים הקודמים למיזוג: הכנסות – 4.2 מיליארד דולר. רווח ברוטו – 3.5 מיליארד דולר.
 

ביצוע המיזוג

שתי החברות גדלו עד למיצובן המכובד כיום על ידי ניהול טוב ורכישות רבות, כך שיש להן ניסיון בתחום, אם כי ברכישת חברות קטנות מהן ולא במיזוג בסדר גודל כזה.

שתי החברות רכשו עד כה חברות רבות, שחלקן עדיין בתהליך "הטמעה" בחברה הרוכשת.

מיזוג ארגוני ו"פוליטי" של ארגונים כה גדולים ומבוזרים יארך זמן רב, והצלחתו אינה מובטחת.
החברות יעזרו בחברת ייעוץ (ששמה לא צוין) לצורך סיוע בהוצאת המיזוג לפועל.

עלויות מיזוג צפויות – 100 מיליון דולר.


המוצרים – וריטס

וריטס מביאה נדוניה חשובה של מוצרים רבים ל-UNIX בעוד שסימנטק מעדיפה בעיקר לתמוך בעולם ה"חלונות", ורק מעט ב-UNIX. האם זה יגרום לסימנטק לפתח יותר מוצרי אבטחת מידע ל-UNIX?

לפני זמן מה מכרה וריטס את מוצר הגיבוי שלה לרמת ה-Desktop לחברה אחרת, בכדי להתרכז בשוק הארגוני. קשה לי להאמין שמישהו בוריטס ירצה לחזור לשם, אבל מכיוון שסימנטק מושקעת רבות ברמה הזו של השוק, יש סיכוי לא רע שמישהו שם ירצה להשקיע בכך את המאמץ הלא רב הנדרש (ממילא תוכנת הגיבוי וניהול הכוננים של "חלונות" מגיעה באופן מסורתי מוריטס (קודם הייתה זו Seagate Software שנרכשה על ידי וריטס)).

קווי המוצרים העיקריים
:
מוצרי הגיבוי BackupExec לשוק הנמוך והבינוני ו-NetBackup לשוק העליון.
מגוון מוצרי Cluster לשרידות באמצעות יתירות וחלוקת עומסים של מערכות הפעלה.
מוצרי רפליקציה לשכפול נתונים בין אתרי אחסון.
כלים לניהול הקצאות שטחי אחסון ותחזוקת שטחים אלו.
מוצרים למיפוי מרכיבי התקשוב המשפיעים על הביצועים והמלצות לשיפורם (כנראה המוצרים שהגיעו מרכישת Precise הישראלית) – במידה מסוימת מתחרים בחלק ממוצרי חברת מרקיורי הישראלית.
 
רכישות אחרונות:
ספטמבר 2004 – KVault Software. ארכיבאות דואל. תחום שצובר חשיבות ככל שהדואל צובר חשיבות ככלי עסקי וארגוני, וככל שהצד המשפטי של הארגון מחד והרשויות הציבוריות מאידך מגבירים את דרישותיהם לשמירה ואחזור של דואל.
ינואר 2004 – Ejasent. העברת יישומים בשלמות ובמהירות משרת לשרת, כולל כל ההגדרות והנתונים תוך הפרעה מינימלית לזמינות ואיכות השירות.
יוני 2003 – Precise. חברה ישראלית לטיוב איכות הביצועים של יישומים, בכדי לשמור אותם ביעילות מקסימלית. מוצרים המנתחים את כל גורמי התקשוב המופעלים (חומרה ותוכנה) בכדי לקיים את היישום, ומצביעים על הגורמים המאטים את הביצועים.
2002 – Kernel Group Incorporated . שחזור שרת בתצורת Bare Metal, כלומר ללא צורך להתקין מערכת הפעלה וסוכן של תוכנת גיבוי לצורך השחזור, אלא העלאת מערכת הפעלה מהתקן חיצוני (דיסקט, CD וכדומה), התחברות לרשת ולשרת הגיבוי ושחזור מלא מ"אפס" של השרת.
1999 – Seagete Software (החלק של החברה שהתמחה במוצרי דו"חות, ובראשם
Crystal Reports, לא נרכש). לחברה היו גם מוצרי שליטה ובקרה, אולם אלו לא נשארו בוריטס, מאחר והמטרה העיקרית של הרכישה הייתה תוכנת BackupExec, תוכנת הגיבוי הפופולרית לארגונים קטנים ובינוניים.
 

המוצרים – סימנטק

סימנטק אמנם מפורסמת בעיקר בשל מוצרי אבטחת המידע, אולם סל המוצרים שלה בהחלט כולל גם מוצרי תשתית נוספים, רובם למחשב בודד – כגון השתלטות מרחוק (PCAnywhere), מיטוב ביצועים ותיקון בעיות (SystemWorks), שכפול דיסקים (GHOST) וניהול מחיצות
(PartitionMagic).

הסביבה העיקרית בה עובדת סימנטק היא "חלונות" והרבה פחות UNIX. המוצרים התומכים
ב-UNIX הם בעיקר מוצרי אבטחת המידע הגדולים.

תחום ניהול האחסון המקומי הגיע לחברה בעקבות הרכישה שבוצעה לאחרונה, PowerQuest, ותחום ניהול שרתים והפצת תוכנה ועדכוני תוכנה הגיע לאחר רכישת On Technology.
סימנטק גם רכשה לאחרונה את חברת הייעוץ בתחום אבטחת המידע stake@, אשר ברשות היה גם מוצר אבטחת מידע חשוב לפיצוח סיסמאות.

קווי המוצרים העיקריים:
אבטחת מידע: אנטי-וירוס, אנטי-ספאם, סינון תוכן, VPN,‏ FW, ‏IDS / IPS, ‏גילוי פגיעויות, אכיפת והבטחת מדיניות אבטחת מידע.
שליטה ובקרה: השתלטות מרחוק, הפצת תוכנה, ניהול עדכוני תוכנה, ניהול מצאי חומרה ותוכנה.
אחסון: התאוששות מאסון, ניהול מחיצות.

לשוק הפרטי / עסקים קטנים יש גרסאות מוגבלות של חלק ממוצרי אבטחת המידע, ובנוסף מוצרי נישה כמו WinFax ו-SystemWorks.
קיימת גם תמיכה במקינטוש של מספר מוצרי לקוח קצה.

לסימנטק גם השקעה רבה בתחום השירותים המנוהלים בתחום אבטחת המידע. מאחר וחלק גדול מפעילות אבטחת המידע מתרחשת בגבולות התקשורת החיצוניים של החברות, הרי שהוצאת פעילות זו לטובת חברה מתמחה היא פעולה הגיונית (כל עוד יש אמון בחברה המעניקה את השירות…), בעוד שניהול מערכי אחסון מתבצע לרוב בתוך הרשת הארגונית ומוגן בקפידה בשל הרצון לשמור על סודיות המידע
ומידורו.
 
רכישות אחרונות (אשר חלקן אינן בתחום אבטחת המידע):
Stake@ (אוקטובר 2004) – חברת ייעוץ מובילה, אשר גם מכרה את המוצר L0pht Crack (תחת השם LC5), ממוצרי פיצוח הסיסמאות המובילים ל-"חלונות" ו-UNIX. אפשר לשער שמוצר זה יתווסף למוצרי בחינת הפגיעויות של החברה.
On Technology (פברואר 2004) – מצאי חומרה ותוכנה, הפצת תוכנה ועדכוני תוכנה. כניסה לתחום הבעייתי ולא ממש מטופל של ניהול עדכוני אבטחת מידע.
PowerQuest (דצמבר 2003) – יצרנית תוכנות ניהול מחיצות דיסקים, בעיקר PartitionMagic
ו-ServerMagic המופלאה (מניסיון אישי). כניסה לתחום ניהול האחסון בסדר גודל קטן-בינוני. רכישה זו מעניינת כי לסימנטק כבר היה את מוצר שכפול הדיסקים GHOST שהתחרה במוצר Drive Image של PowerQuest. מוצר זה אינו קיים כיום או שנטמע בתוך GHOST.
 

המוצרים – כללי
הגידול בתחומי אחסון הנתונים ואבטחתם התרחש בשנים האחרונות בעיקר בשל התפתחות האינטרנט והגלובליזציה הדיגיטלית שהתלוותה להתפתחות זו.

מגמת הקונסולידציה (איחוד) של משאבי מחשוב בחברות הגדולות (לצורך הקטנת מאמצי הניהול של מערך תקשוב מבוזר) גורמת ליצירת ריכוז מידע אשר אמנם מפשט את תהליך הניהול, אך מצד שני מעלה את הסיכון כי אי-זמינות של מי מהריכוזים הללו תגרום לנזקים גדולים יותר מאשר בעבר, על כן ריכוזים אלו זקוקים לתמיכה חזקה יותר של חומרה ותוכנה ברמת התשתית ואבטחת המידע.

אם בעבר זמינות (High Availability) ושרידות נחשבו בעיקר כחלק מקטגורית תשתיות הסיסטם בכלל והאחסון בפרט, הרי שהכנסת וריטס תחת שמה של סימנטק מעביר את הערכים האלו לקטגורית אבטחת המידע, אשר מתרחבת כעת. הבטחת זמינות המידע, מקוריותו ושלמותו.

לשיווק תהיה עבודה לא קלה לשכנע את השוק שתחום האחסון הרגוע והשמרני צמוד כעת לתחום אבטחת המידע המהיר וההרפתקני.

יש משהו מדאיג במגמה הזו. המטא-דטה הסיסטמי, כמות התוכנות והמידע הנדרש לתחזק את המידע הארגוני הולכת וגדלה. יותר כלים ויותר הוצאות בכדי "לפשט" ו"להוזיל". לשונם של אנשי השיווק הפוכה למצב בשטח (לא חדש).

לחברה המאוחדת יהיה סל מוצרים גדול ורחב לניהול תשתיות IT אשר יגיע מיצרן יחיד.
מנהלי החברה המאוחדת צופים ש-75% מהרווחים של החברה המאוחדת יגיעו משוק האנטרפרייז ו-25% משוק הצרכנים. זה רמז בכלל לא קטן לכיוונן של CA ו-IBM. הם רוצים את הדגים השמנים בשוק. אלו שיכולים לשלם. ומשלמים.

בעוד שסימנטק פונה לסקלת שוק רחבה שמתחילה מהמשתמש הביתי ומגיעה עד לחברות ענק, הרי שוריטס העדיפה לפנות בעיקר לחברות הענק ופחות לשוק של חברות בנות עשרות עובדים ומטה. לוריטס, ככל שידוע לי, אין מוצרים לשוק הביתי / משרדים קטנים.
היתרון של המיזוג הוא בהיעדר קווי מוצרים ממש חופפים (בשילוב של ייעוד המוצר וקהל היעד), וכל צד מביא למיזוג מוצרים שרובם אינם קיימים בצד שכנגד.
יתרון נוסף הוא ריכוז פעילות מול לקוחות קיימים, וגישה ללקוחות שלא היו נגישים קודם לחברה אחת אך החברה השנייה מוטמעת שם.
אני משער שהמיזוג לא יתקל בהתנגדות הרשויות בשל היעדר חפיפה ממשית בקווי המוצרים.


מתחרים מאוימים מהמיזוג
CA – באופן חלקי, בשל העיסוק החופף באבטחת מידע וגיבוי, אך ל-CA קו מוצרים רחב יותר מכך. חלק מהאיום הוא גם בשל הגישה לשוק הלקוחות הגדולים.
IBM – באופן דומה ל-CA, ואפילו בפחות חפיפה של מוצרים כי ל-IBM יש גם מוצרי חומרה רבים, והיא עוסקת יותר באחסנה מאשר באבטחת מידע.
HP – בדומה ל-IBM.


המסר לשוק

לדעתי עיקר ההשפעה של המיזוג תהיה על השוק הארגוני והרבה פחות על השוק הביתי (אם בכלל), בשל אופי המוצרים והלקוחות של וריטס.

החברה המאוחדת תמותג בשם "סימנטק". ייתכן שהדבר נעשה משיקולי מס או שיקולים כלכליים אחרים, אך מבחינת המסר לשוק, הכיוון הוא הרחבת מושג אבטחת המידע לשרידות, זמינות ואף להבטחת רמת ביצועים.
הייתי אומר שיש כאן שינוי מושגים מ"אבטחת מידע" ל"הבטחת מידע".
בזמנים בהם התפעולי נפגש עם האבטחתי בצורת התקפות DoS ו-DDoS, המכריעות אתרים בעומס רב, הכיוון הזה הגיוני, אבל לא רק בשל התקפות מסוג זה – פעמים רבות מידע אינו זמין בשל בעיות תפעוליות "רגילות".
הרי לארגונים לא ממש משנה אם המידע לא זמין בגלל בעיית אבטחה או תפעול – התוצאה זהה בשני המקרים.

אני חושב שבעתיד הקרוב החברות יתרכזו במיזוג עצמו ובייצוב המצב, יותר מאשר בשינוי קווי המוצרים.
ההשפעה הראשונית על הלקוחות תהיה בעיקרה תדמיתית בכדי להרגיל את הלקוחות שכעת הם יכולים לקבל יותר פתרונות מיצרן אחד גדול ובכדי להטמיע את רעיון ה-"הבטחת מידע".

היפה במיזוג הזה הוא שזה מיזוג של שתי חברות גדולות, ותיקות ומנוסות, ולא פחות חשוב – מצליחות ורווחיות.
אין כאן חברה גדולה שרוכשת סטארט-אפ מבטיח או חברה כושלת בעלת ייחוד טכנולוגי, לקוחות נחשקים או כסף פנוי.
זה איחוד של חברות שוות ובשלות.

Join the Conversation

3 Comments

  1. תסביר לנו למה זה חשוב ואיך זה ישפיע על המשתמש הביתי או על מנהל מערכות המידע בזמן הקרוב או הרחוק ואיך זה ישפיע על לונגהורן.

  2. אני בדרך כלל לא נוהג להעלות רשימות כאשר אני בעבודה, אבל הפעם זה נראה לי חשוב, אז העליתי משהו קצר.

    אני מקווה לפרט בערב.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *