Web Analytics Made Easy - Statcounter

ביד חזקה, בזרוע נטויה ובמצח נחושה

חברת האצ'יסון, חברת האם של פרטנר, הידוע בישראל בשם Orange, מצהירה שהיא שמה עלינו פס. רַסְמִי. בתשקיף. אוי, הכֵּנוּת! הכֵּנוּת!

החברה התאקלמה במרחב המזרח תיכוני, ויודעת: כאן עושים מה בא לנו. אפילו אם זה לא דומה לפרסומות המלוקקות שלנו.

השאלה היא האם המידע הזה ייכנס לאתר "פורום החברות הסלולריות". החשש מהקרינה איחד יריבים מושבעים לכדי נופת צופים.
אה, ואם מדברים על נוף, אז תראו כיצד הם מציעים לנו לשלב את האנטנות בחיי היום-יום שלנו, בלי שנרגיש. אפילו בשילוב עם עץ. אמיתי. (ככה הם אומרים, אני ממש לא הצלחתי לזהות אנטנה. סימן שההסוואה עובדת). העיקר שלא נדע שיש משהו שמקרין עלינו בסביבה.

וכעת לשוס: באותו אתר, מוצגת תמונה שהיא צילום של אמנה. כן, אמנה. שנחתמה בין מרכז השלטון המקומי (זה שחלק מחבריו לא משלם משכורות לעובדיו כבר כמה וכמה חודשים) לבין חברות הסלולר. אפילו פרסמו מודעות התחייבות ברוח האמנה. וגם ועדת שרים נכבדה מצאה לנכון לשבח יוזמה ראויה זו.
על האמנה חתומים באופן אישי מנהלי חברות הסלולר באותה העת.

תראו איזה יופי, חברות הסלולר התחייבו שממועד חתימת האמנה "לא תוקם אנטנה סלולרית הטעונה אישור בתחומי רשות מקומית ללא קבלת היתר בניה כדין."

ומוסיפים: "בכל מקרה, בתום תשעה חודשים מיום החתימה על האמנה יפעלו הצדדים לכך שלכל המתקנים המוצבים בתחומי הרשויות המקומיות יהיה היתר בניה." לא נוסח ממש מחייב, אבל העיקר הכוונה.

האמנה נחתמה ב-14 לספטמבר 1999.

ולסיום, סיפור קטן מניסיוני:
סיפור זה הוא בנוסף לכאבי הראש שתוקפים אותי כאשר אני מדבר בסלולרי.

אולי שמתם לב, אבל כאשר אתם בחדר שיש בו רמקולים קטנים, של מחשב – פתאום הרמקולים מתעוררים לחיים ומשמיעים קולות חשמליים משונים? ומספר שניות אחר כך מתקבלת שיחה סלולרית במכשיר סלולרי קרוב?

התופעה הזו סקרנה אותי, ועשיתי ניסוי דומה: בעת שיחה סלולרית, קירבתי את המכשיר הסלולרי למסך המחשב (מהסוג הוותיק, מבוסס שפופרות, CRT). ככל שהתקרבתי למסך התמונה הלכה והתעוותה. מהר הרחקתי את המכשיר, בכדי למנוע נזק למסך.
אם זו ההשפעה על שפופרת מסך בעלת זרם חשמלי מכובד – מה תהיה ההשפעה על מוח האדם?

קיימים כמובן כל המחקרים אשר טוענים שאין כל סיכון בקרינה הסלולרית. אני מכבד אותם, גם אם יש כאלו שמומנו על ידי חברות הסלולר.
אבל ההרגשה הבלתי-מדעית-לחלוטין שלי אומרת אחרת, ואני מעדיף להרחיק ממני מכשירים שאני מרגיש שגורמים לי נזק, על בסיס ניסיון אישי.

נדמה לי שמישהו כתב פעם כך, ואני מסכים לכך בלב שלם: חברות הסלולר הן חברות הטבק של המאה העשרים ואחת.

Join the Conversation

3 Comments

  1. כאשר חשמל זורם הוא יוצר שדה מגנטי. מסך הCRT מורכב (עד כמה שאני זוכר) משפורפרת שמפציצה את המסך באלקטרונים. השפעת מגנט על זרם אלקטרונים ניכרת על ידי שינוי במסלול תנועתם שבמקרה של מסך CRT ניכר על ידי עיוות בתמונה. עין שום קשר בין שדות מגנטיים לקרינה אלקטרו מגנטית שמשתמשים בה בפלאפונים. התוצאות של הקרינה ניכרות דוקא בצליל שאתה שומע דרך הרמקולים של המחשב כאשר הפלאפון מצלצל.

    ודרך אגב מתי בדקת פעם אחרונה כמה קרינה פולט מסך הCRT שלך?

  2. אתה יכול לנסות ולבצע את הניסוי המוזכר לעיל בעצמך.
    דע כי קיים סיכוי לפגיעה במסך.
    ביצוע ניסוי זה יהיה על אחריותך המלאה.

    לא בדקתי כמה קרינה פולט המסך, כי לא הרגשתי צורך לבדוק – הוא לא עושה לי כאבי ראש. ואני עובד לידו הרבה יותר זמן מאשר הזמן בו אני מדבר בסלולרי.

  3. שמתי לב שהצפצופים קורים רק במכשירים של אורנג'. זה כמובן לא אומר שלאחרים אין קרינה.

    ואגב, גם לשפופרת המסך יש קרינה מסויימת, אבל כלפי הצד האחורי. לא ממש מומלץ לשבת באופן קבוע ליד הצד האחורי של מסך מחשב.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *