Web Analytics Made Easy - Statcounter

מה קורה כאשר בנק מתחיל להציע ביטוח

בעת ביקור שערכתי היום בסניף הבנק שלי, "דיסקונט", הציעה לי פקידת הבנק החביבה לעיין בעלון מידע של "דיסקונט סוכנות לביטוח".

מסתבר שהבנק רוצה להרחיב את מגוון המוצרים שהוא מציע ללקוחותיו, ועל כן הוא מציע גם חבילות ביטוח בתחומים שונים. בעלון הנ"ל הופיע "מוצר החודש": ביטוח מחלות קשות. סטנדרטי ומוכר. אבל… למוצר נוספה "הטבה ייחודית ללקוחות דיסקונט":

 

כלומר, לקוח יקר, במידה ואתה איש מחושב וכלכלי – בכדי להגיע למיצוי מכסימלי של ההטבה: אנא דאג להגיע לחריגה (מאושרת, כמובן) של 10,000 ש"ח ורק אז גרום לעצמך נכות מלאה מתאונה. כך תרוויח 10,000 ש"ח וגם, בו-זמנית, תוכל לחסל את יתרת חובך לבנק.
מי אמר שהבנקים לא דואגים ללקוחות שלהם?

מאחר ואני מעריך את היצירתיות השיווקית כפי שהיא מתבטאת לעיל, הנה אני מוסיף כמה הצעות משלי לשילוב בין בריאות הלקוח וצרכי הבנק:

* הבנק יציע מסלולים מיוחדים שיאפשרו למפגרים בהחזר תשלומי הלוואות לעמוד בהתחייבויות שלהם:
  1. מכירת כליה (מוסר הכליות יוסר בעת המכירה. לבנק אין צורך בו. הלקוח יוכל לקבלו חזרה)
  2. לגברים: מכירת זרע (בהנחה ויהיה תזרים נאות. תיערך ספירת זרע כתנאי למסלול זה)
  3. לנשים: מכירת ביציות (ייתכן וכבר מכרתן (בלי ידיעתכן) בעת טיפולי הפריה. ביציות אלו ינוכו בספירה מאחר והן לא הועברו לרשות הבנק)

* הבנק יחייב מקבלי הלוואה לרכישת רכב חדש לחתום לפני קבלת ההלוואה על טופס המעביר את הבעלות על גופו של הלווה (ובני משפחה מדרגה ראשונה, במידה והיו ברכב בשעת התאונה ונפטרו גם כן) – כך שבמקרה והלווה ייהרג בתאונה בה יהיה מעורב הרכב שרכש באמצעות ההלוואה, וההלוואה טרם נפרעה במלואה – יוכל הבנק לגבות את החוב על ידי מכירת חלקי הגוף העודפים שיוותרו במצב תקין, במידה ודמי ביטוח הרכב לא יכסו את יתרת החוב.

הצעות נוספות יתקבלו בברכה.
זכרו את סיסמת הבנק: "לוקחים אותך אישית".

 

Join the Conversation

3 Comments

  1. מעניין אם יהיה פה פעם מרי אזרחי? נגיד כולם דורשים להוציא את הפק"מים שלהם ביום מסוים. או כולם מוכרים את הפר"י. או כולם מושכים כסף מהבנק.

    טוב, לא כולם. רק כמה אלפים כדי להבהיר לבנקים שהם לא מה שהם חושבים שאנחנו.

  2. עצם העובדה שלבנקים מותר לספק ללקוחותיהם אוברדראפט היא שערוריה בפני עצמה, אבל לחוצפה כנראה שאין שום חסם עליון.

    גלעד, התכנית שלך לא מעשית. אם כולם יחליטו להוציא את הפקמים שלהם באותו יום, הבנקים יוכלו לספק רק חלק קטן מהכסף (אותו חלק הנקרא "יחס הרזרבה").

  3. שני הצדדים מרוויחים מהעניין.
    הלקוח חי ברמת חיים גבוהה מזו שהוא באמת יכול בכל רגע נתון, והבנק מרוויח ריבית ועמלות שורה.

    ואם כבר מדברים על שורה – זה הגיוני: הכסף הוא הסם המריץ את הקפיטליזם. הלקוח הוא המכור והבנק הוא הסרסור.

    מי שרוצה לחיות לפי מידותיו – יכול לעבוד עם מזומן ואפילו לוותר בכלל על חשבון בנק. אין חוק (ככל שידוע לי) שמחייב אדם להחזיק חשבון בנק.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *