הרעיון שמאחורי השירות שמוצע באתר המצורף מצא חן בעיניי, אך השירות שהוא מספק לא נבדק על ידי, כך שאין לי כל ניסיון לגבי טיב השירות. לשיקולכם.
כל מי שאי-פעם חשב על רעיון לסטארט-אפ (או סתם המצאה…), יודע שבלי הגנה באמצעות פטנט (ועורכי דין שיגנו עליו לאחר שהתקבל…) – יהיה קשה להרוויח כסף מהיוזמה.
לכן צריך קודם כל לוודא שאף אחד לא חשב לפניכם על הרעיון ורשם עליו פטנט.
הבעיה של חיפוש מהסוג הזה היא ש:
א. הממציא לא ממש רוצה למצוא שמישהו חשב על הפטנט לפניו…
ב. גם אם לא מוצאים – עדיין לא יודעים אם באמת אין פטנט כזה או שלא חיפשנו היטב.
השלב המעשי הנהוג הוא לגשת למשרד של עורך פטנטים (לרוב בצמידות למשרד עורכי דין) ולהתחיל בתהליך רישום הפטנט (תהליך שיכול (אך לא חייב) לכלול סריקת פטנטים מקדימה). הבעיה היא שהתהליך הזה מתחיל בעלויות של מאות דולרים ולך תדע היכן הוא יסתיים.
אפשר גם להגיש בקשה לסיוע מהמדינה, דרך "תנופה" (לא המפלגה של פנינה רוזנבלום), והם מסייעים גם על ידי סריקה אחר פטנטים קיימים. 275 ש"ח להגשת בקשה, ואני חושב שאפשר גם לקבל את שירות הסריקה עבור סכום נמוך יותר מבלי להגיש בקשה. כדאי לברר אצלם.
היתרון של האתר המדובר הוא שהוא דוגל בשיטת תגמול מעניינת: הממציא ישלם רק באם יימצא פטנט דומה או ש"התפרסם פרסום קודם של ההמצאה", ואז המחיר הוא $59 כולל מע"מ. האתר כמובן מתחייב לסודיות מלאה.
שיטת תגמול זו מעודדת את המחפשים למצוא פטנט דומה לשלכם – ולכן במידה ואכן לא נמצאה המצאה דומה, אתם מעלים את רמת הביטחון שלכם שאתם הראשונים וכדאי לכם להמשיך לעבר מימוש ההמצאה.
ואם נמצאה המצאה דומה לשלכם… – יצאתם מהסיפור מהר ובנזק מינימלי.
כמובן שהמשמעות של "דומה" יכולה להיות רחבה ביותר, ועל כן יש להגיע להסכמה מראש עם המחפשים לגבי רמת החפיפה בין ההמצאה לממצאים של תהליך החיפוש.
ניכר שהאתר מעדיף לעבוד ע"י החלפת תכנים דרך אמצעי תקשורת, ופחות פנים אל פנים, וזו לדעתי שגיאה, בעיקר שיווקית – כי יזמים מעדיפים לעבוד באופן דיסקרטי, על בסיס מגע אישי ואמון.
אם אתם חושבים שההמצאה שלכם היא שוס עולמי – כדאי שתביאו אותה באופן אישי לצוות האתר ואל תשלחו אותה בכל דרך שכוללת אמצעים מתווכים, כפי שמציע האתר.
כדאי גם לוודא עם צוות האתר האם האדם שמחפש אחר ההמצאה שלכם הוא בעל רקע מספיק בתחום ההמצאה, בכדי שיבין את המושגים בהם אתם משתמשים ויתפוס את הרעיון – בכדי שידע לתרגם את המכלול לכדי חיפוש יעיל. שוב, פגישה אישית יכולה לתת לכם מושג טוב יותר האם להפקיד את החיפוש בידי הצוות.
האתר אינו מתחרה ברשמי פטנטים, אך בצדק מוסיף שכבת בדיקה מוקדמת וזולה יותר, שתאפשר לכם להגיע לרשם הפטנטים ברמת וודאות וביטחון גבוהים יותר, כאשר אתם יודעים שאתם באמת בדרך הנכונה.
כדאי לקרוא את מה שטים בריי (האבא של XML) כותב על פטנטים של תוכנה.
בקיצור: על הכל כבר יש פטנט.
באירוך: שווה לקרוא בגלל הכתיבה המעולה והמחשבות הלא שגרתיות.
http://tbray.org/ongoing/When/200x/2004/08/05/LinuxPatents
גם אני חשבתי שיש לי את רעיון המאה. פניתי לניוטון עם הרבה חששות אולם הופתעתי מאד לטובה. הדהים אותי לגלות שמישהו כבר חשב על ההמצאה שלי קודם. השירות היה מהיר ואדיב. אני מקווה שישראל, היזם שעומד מאחורי האתר,יצליח בגדול כי הגיע הזמן שמישהו יוריד את עורכי הפטנטים מהמחירים הגבוהים שלהם. לסיכום רעיון אדיר ושירות מעולה
טיפים לממציאים:
-בעברית
http://www.controlgs.com/infoh.html